Esimene semester oma õppeköögis jäi aastanumbri vahetumisega seljataha. Aga kuidas läheb Tartu Rahvaülikooli kokandusel?
Aus vastus on, et jõudsalt õppijaskonna kasvades ja koolitusteemade valikut mitmekordistades. Oma köögi hankimine, kus oleks võimalik väga erineva sisuga kokanduskoolitusi pakkuda, oli meie ammune unistus.
Töö on aga praeguseni pidev: uute teemade ja koolitajate lisandumisel täiendame jõudumööda ka köögi varustust. Kas saame nüüd absoluutselt kõike valdkonnast teha, mida tahaks? Mitte päris, aga järjest oleme toonud õppijateni teemasid, mida on meilt aastaid küsitud ja mis koolitajates õpetamiskirge tekitavad.
Just uues köögis alustasid hoogsalt rahvaülikooli koolitajatena näiteks Karl Pajussaar ja Merle Jakobson, mõlema koolitused on õppijates palju elevust tekitanud. Ei ole just üllatus, et palju rõõmu on tekitanud lähenemine, et enamikel koolitustel saab lõpetada söömisega ja paljude puhul saab head-paremat koju kaasagi viia.
Kokad, kondiitrid ja koolitusinimesed panevad pead kokku
Tegelikult kogunesid “vandenõulased” juba sügissemestri esimeses pooles, et omavahel tuttavamaks saada, põrgatada ideesid ja seni oma aega oodanud koolitusi välja käia. Paljude jaoks oli see ka esimene võimalus näha kööki töövalmis.
Lea Saksi pirukaid maiustades vahetati oma õpetamiskogemusi, lisaks tuli juttu köögis toimunud ümberehitusest ja sisekujundamisest. Kohtumisega saadi tükike õlatunnet ja hulk tegutsemisindu.
Kuid kohtumisel oli ka väike praktiline maiuspala: meie sepatöö koolitaja Mart Salumaa tegi ka luiskamise õpitoa ehk näitas erinevaid viise ja õigeid tehnikaid, kuidas oma nugasid teravaks saada.
Kokanduse hoog on jätkuvalt kasvav ja uusi teemasid lisandub pidevalt. Kuulame õppijate tagasisidet ja oma tublide koolitajate häid ideid ning muudkui tegutseme!