Tarte Tatin ja muud prantsuse õunaküpsetised

Sügisesel õunaajal küpsetame koos erinevaid kuulsaid prantsuse õunakooke. Köögis valmivad kuulus tagurpidi õunakook tarte Tatin, tarte Normande (Normandia õunakook), tarte aux pommes (klassikaline prantsuse õunakook), chaussons aux pommes (õunataskud), bourdelots (õunapommid) ja õuna-purukook. Lisaks valmistame õunakookide juurde sobivad lisandid crème anglaise (vanillikaste), sauce au caramel et beurre salé (soolakaramelli kaste) ja vanillijäätis.

Toimub
26.09.2025
R kell 17.30-21.15
Ülikooli tn 1, Tartu. Õppeklass 2
Maht
5 akad t
Hind
75 €
Koolitaja
Merle Jakobson

Teemad:

  • magusa ja mandlise muretaina (pâte brisée sucrée, pâte sucrée) ja purukatte (streusel) valmistamine
  • pirukapõhja vormimine ja küpsetamine
  • lehttaina käsitsemine ja sellest pirukate vormimine
  • mandlikreemi, hapukoorekreemi ja õunatäidise valmistamine
  • erinevate lisandite valmistamine

Koolitaja

Liitu uudiskirjaga

Kodulehe tegemine - Vulpes Digital Vulpes Digital