Klassikaline jooga: Erna klassikaline jooga edasijõudnutele

Toimub
19.09 - 12.12.2024
N kell 17.30-18.45
Pepleri 4, Tartu
Maht
22 akad t
Hind
143 €
Koolitaja
Erna Tamm

VÕIMALIK LIITUDA JOOKSVALT KURSUSE JOOKSUL. Joogakursus on tervik, õpitakse selgeks klassikalised joogaharjutused, nendega seotud hingamine, lõdvestustehnikad jne. Iga tund algab lõdvestusega, järgnevad venitusharjutused, harjutuste kompleks ja lõpulõdvestus, on võimalik teha tutvust ka meditatsiooni, visualiseerimise ja mantratega.

Klassikalise joogaõpetuse kaasaegse meetodi alusepanijaks loetakse India päritolu -T. Krishnamacharyat. Tema õpetuspärandi edasiandmist jätkavad poeg T.K.V. Desikachari õpilased Indias, Euroopas ja Ameerikas.

Joogatundides õpitakse tundma oma keha, hingamist ja meeleseisundit. Selleks pakub praktiline joogaõpetus mitmesuguseid vahendeid, nagu füüsilised harjutused, hingamistehnikad ja -ratsioonid, helid ja mantrad, käte asendid, kujustamine, meditatsioon. Kõik joogaharjutused on kohandatud inimeste võimalustele ja vajadustele, mistõttu on traditsiooniline jooga hästi sobiv ka põhjamaa inimesele. Nii saab joogaga tegeleda iga soovija sõltumata painduvusest, kehakaalust, east või tervislikust seisundist, harjutused ei ole füüsiliselt rasked. Spetsiifilise terviseprobleemi korral on soovitav võtta eratunde.

Juhendaja Erna Tamm ütleb, et ajapikku on ilmnenud, läbi erinevate gruppide, kõige sagedasemad jooga tundidega kaasnevad hüved: uni on hea, seljavalud kaovad märkamatult, meel on rahulikum ja rõõmsam.

Vajalik mugav riietus, riideid saab soovi korral vahetada eraldi ruumis. Matid on kohapeal olemas, mille võib katta oma linaga, samuti võib kaasa tuua oma mati. Lõpulõdvestuse jaoks on olemas pleedid. Kui soovite võite kaasa võtta ka enda pleedi.

Koolitaja

JOOGATUNNI AEG - SEE ON AEG VÕETUD IGAÜHE ENESE JAOKS

Jooga on pidev õppimine, oma elumustrite teadvustamine ja muutmine. Siin ja praegu olemine täiuslikus meelerahus on jooga kõrgeim aste. Kuid tähtsaim on sõnum: elada iga päeva täiuslikult ja tasakaalukalt, hoida kõige elavat, olla eetiline ning toetuda oma sisemisele puhtale tunnetusele, vähendades nii kannatusi (Maimu Opmann).

Liitu uudiskirjaga

Kodulehe tegemine - Vulpes Digital Vulpes Digital