Sõira valmistamise õpituba Uus!

Sõir on traditsiooniline laagerdumata kohupiimajuust, mida tuntakse ennekõike ajaloolisel Võrumaal ja Setomaal. Setomaal öeldakse, et kultuur algab toidust, seto toidukultuur algab sõirast. Me oleme väga uhked selle üle, et meil on olemas sellised teadmised ja oskused teha oma esivanemate retsepti järgi juustu, mis oluliselt erineb teistest juustu sortidest Eestimaal. Sõir on kantud 2010. aastal Eesti vaimse kultuuripärandi nimistusse. Euroopa Liidu geograafilise tähise sai sõir 2021. aastal.

Toimub
22.04.2023
L kell 11-13.15
Ülikooli tn 1, Tartu. Õppeklass 2
Maht
3 akad t
Hind
52 €
Koolitaja
Inara Luigas

Teemad:

  • Antakse ülevaade sõira tegemisest läbi ajaloo, räägitakse sõira meistri väljasortimisest Seto Kuningriigi Päevadel, sõirapäevast Saatses jne.
  • Sõira valmistamise etapid koos parimate nippide ja omal nahal kogetuga.

Koolitaja

Liitu uudiskirjaga

Kodulehe tegemine - Vulpes Digital Vulpes Digital