Opéra kook Uus!

Valmistame koos väga kuulsa, maitsva ja klassikalise Prantsuse tordi, mis kannab uhket nime – Opéra (eesti keeles „ooper“). Ristkülikukujuline kook koosneb kohvisiirupiga immutatud Joconde-biskviidi kihtidest, mille vahele lähevad kihiti šokolaadiganache ning kohvikreem. Opéra kaetakse šokolaadiglasuuriga, traditsiooniliselt kirjutatakse koogile ka šokolaadiga selle nimi ja sageli kaunistatakse kook veel kullalehega. Arvatakse, et tort on oma nime saanud Pariisi ooperimaja Opéra Garnier järgi, tordikihid viitavat maja eri tasanditele. See, kust kook aga täpselt pärineb, on ebaselge. Mitu Prantsuse kondiitriäri (Dalloyau ja Lenôtre) väidavad end olevat koogi leiutajaks. Teada on, et 1950ndatel-1960ndatel muutus Opéra Prantsusmaal populaarseks ning on tänaseks levinud üle terve maailma.

Toimub
04.04.2023
T 17.30-21.15
Ülikooli tn 1, Tartu. Õppeklass 2
Maht
5 akad t
Hind
65 €
Koolitaja
Merle Jakobson

Teemad:

  • Mandlibiskviidi valmistamise tehnoloogia
  • Immutussiirupi, ganache’i, kohvikreemi ja šokolaadiglasuuri valmistamine
  • Opéra koogi kokkupanek ja glasuurimine
  • Küpsetuspaberist torbiku voltimine ja šokolaadiga kirjutamine

Koolitaja

Liitu uudiskirjaga

Kodulehe tegemine - Vulpes Digital Vulpes Digital