Nii nagu toidu valmistamine on kunst, on omaette väljakutse ka toidu pildile püüdmine. Toidufoto lühikoolitus annab lihtsaid nippe ning näpunäiteid isuäratava pildi tegemiseks. Ahvatlevad fotod kutsuvad teisigi proovima ja katsetama jagatud retsepte või tegema tellimust e-poest. Blogijad ja kodukokad ning kõik, kes soovivad toitu isuäratavalt jäädvustada, on oodatud koolitusele. Osaleja peaks oskama kasutada peegelkaamerat manuaalses režiimis ehk olema tuttav ava, säri ja ISO mõistetega. Koolitust on võimalik võtta nii kontaktõppena kui ka veebiõppena.
Tartu Rahvaülikool on Eesti Töötukassa koolituskaardi koostööpartner. Koolituskaardi kohta täpsemat infot leiate Töötukassa kodulehel. Uuri ka programmi Tööta ja õpi.
Antud koolituse puhul kehtib tulumaksusoodustus (Tulumaksuseadus § 26). Teie poolt tasutud summa esitame Maksu- ja Tolliametile, mis kantakse Teie tuludeklaratsiooni koolituskuluna.
Toidufoto lühikoolituse teemad:
1. õppepäev
- Toidufotograafia sissejuhatus
- Millist tehnikat kasutada toidufotograafias?
- Valgus ja võtteplats: kus võiks pilte teha ja millised ettevalmistused läbi viia
- Kompositsioon, kadreering, rekvisiidid, värviteooria
Iseseisev töö: 2 ülesannet
Valminud pilte kasutame teisel õppetunnil.
2. õppepäev: 2 akadeemilist tundi + 1 akadeemiline tund arutelu
- Fotode korrigeerimine arvutis fototöötlusprogrammis Photoshop, töö valminud piltidega.
- Valminud toidufotode analüüs, tagasiside.
Koolitus on pigem fotokaamera omanikule, kuid võib ka osaleda mobiilipildistaja- räägime põgusalt erinevustest.
Õppe kogumaht on 10 akadeemilist tundi, millest 6 tundi on auditoorset ja praktilist tööd ning 4 tundi iseseisvat tööd

