Tatari köök: Päramätsid ja sorba kanaga

Tatari kööki iseloomustab toitude originaalne valmistusviis, maitseomadused ja omapärane kujundus. Pakutakse põhiliselt sooja sööki, kuid on ka rikkalik pirukate ja kookide valik. Oma kursusel toome väikese ülevaate tatari toitude lemmikutest.

Toimub
08.11.2019
R 17.30-20.30
Pepleri 4, Tartu
Maht
4 akad t
Hind
38 €
Koolitaja
Dania Vares

Päramätsid e. tulpinid on tatari rahvustoit, mis on alati tekitanud elevust kõigis meie sõprades. Päramatsid on väikesed lahtised lihapirukad, mis meenutavad mingil määral gruusia hinkaleid, on väga maitsvad ja kerge valmistada, kuid nagu ikka on iga toidu juures oma väikesed nipid.

Sorba on mitmete rahvusköökide (muuhulgas Kaukaasia, India, Araabia ja Gruusia) menüüs, igas piirkonnas oma valmistamise tavade ning nippidega. Sorba kanaga on maitsev ja tervislik supp, kus on rikkalikult kiudaineid ning kanaliha.

Kursuse lõpetuseks kaetakse laud ühiseks söömiseks ning valminud toitu jätkub ka kojuvõtmiseks :)

Koolitaja

Liitu uudiskirjaga