Mehed köögis: Vorstivabriku vorstitegu

Ka kunstnikud kokkavad! Külas on Tartu Kunstnike Liidu juhatuse esimees Markus Toompere hoopis teises rollis. Koos võetakse ette erinevad kokkamise teemad.

Toimub
25.04.2019
neljapäev kell 17.30-20.30
Kuperjanovi 16, Ugala korporatsiooni köök
Maht
4 akad t
Hind
39 €
Koolitaja
Markus Toompere

See kord võtame ette vorstimaailma suured, ehk siis kõige populaarsemad tegelased.

  • Esimesena teeme klassikalist Itaalia vorsti , mis töötab väga hästi iseseisva roana, aga tihti on oluliseks komponendiks pastakastmetes ja erinevates hautistes. Maitse on kergelt vürtsikas ja magus ning aromaatsust annab fenkoliseemned ja värske petersell.
  • Teine klassika on currywurst. Põhimõtteliselt võib igast vorstist currywursti teha, kui see ohtralt karrikastmega ära uputada. Aga me teeme õigesti, ei mingit kastet, head maitsed peavad olema vorsti sees. Igatahes nagu nimigi ütleb, siis antud vorstis annab põhitooni karri, aga taustal mängivad veel sidrunikoor, kardemon, ingver.

Tartu Vorstivabrik osales 12. augustil 2017 aastal Tapal Eesti meistrivõistlustel vorsti grillimises. Alljärgnevad fotod ongi sellelt ürituselt.

Kui juba ükskord ise vorsti teha, siis ega enam kaubandusest võrdväärset leia! Sõbrad kiidavad ja abikaasad on rahul.

Vorstivabriku blogi https://vorstivabrik.blogspot.com.ee/2018/03/

Teemad

  • Liha lõikumine ja külmutamine (juhendaja poolt ette valmistatud)
  • Erinevad meetodid vorstitegemiseks, alates vanakooli hakklihamasinast ja lehtrist ja pulgast, Kitchen aidi lisade ja parema otsa kodukoka seadmeteni
  • Massi kokkusegamine ja maitsestamine
  • Soolikasse ajamine
  • Vorsti jõmpimine
  • Vorsti koos degusteerimine

Koolitaja

Liitu uudiskirjaga