Midagi gurmaanidele! Chef Karl Pajussaare veiselihatoitude meistriklass
Oled sa kunagi mõelnud, kuidas restoranides veiselihatoidud nii maitsvad on? Sellel koolitusel avaldab peakokk Karl Pajussaar restoraniköögi saladused, et jagada maitsvate veiselihatoitude telgitaguseid. Koolitusel tulevad maitsmisele tippkvaliteetsed veisesteigid ning valmistatakse erinevaid veiselihatoite.
Koolitusel õpitakse valmistama veisesteiki. Lisaks valmistatakse mitu erinevat veiseliharooga retseptide järgi.
Karl Pajussaar räägib veiseliha päritolust, kasvatamisest, erinevatest veiseliha lõikudest ning küpsusastmetest.
Iga osaleja saab kaasa ühe veisesteigi kodus valmistamiseks.
Koolituse lõpuks serveeritakse koolitusel valmistatud toidud, analüüsitakse maitseid ja koolitaja vastab küsimustele ning annab osalejatele tagasisidet koolituse läbimise kohta.
"Midagi gurmaanidele!" pakub kokandushuvilistele võimaluse õppida tippkokkade käe all ja saada osa restoraniväärilisest toiduvalmistamisest.
Pilt on illustratiivne.
Foto: Pexels
Video on salvestatud aastal 2021. Pärast seda on Karl Pajussaar juhendanud rahvaülikoolis hulganisti koolitusi erinevatel teemadel, kuid kõige populaarsem nende hulgas on läbi aastate olnud tema veiseliha koolitus.
Õpiväljundid
Edukas koolituse läbinu:
Teab, kuidas kodus praadida veisesteiki erinevate küpsusastmeteni.
Teab, kuidas valida ostmisel kvaliteetset veiseliha.
Teab, millised lihalõigud sobivad erinevate valmistusviiside jaoks.
Tunneb veiselihatoitude kõrvale sobivaid lisandeid.
Väljastatav dokument (soovi korral)
tõend
Õppekavarühm
Toiduainete töötlemine
Koolitaja
Karl Pajussaar
Karl Pajussaar on lõpetanud Kuressaare ametikooli aastal 2013 ja on seejärel teinud muljetavaldavat professionaalset karjääri. Ta on töötanud maailmatasemel kokkade käe all ning viinud mitmed köögid taseme poolest kõrgustesse. 2019-2021 töötas ta peakokana kõrgelt hinnatud fine dining restoranis Polpo. Viimastel aastatel on Karl toimetanud erinevate restoranide köögipoolega, millest tähelepanuväärsemad näiteks Humal restoran, Fii restoran ja Muhu saarel asuv Bottengarni sadamarestoran. Täna juhib Karl oma Gastronomisti toiduprojekti, kuhu kuulub ka tema enda restoran Tartus Era tänava Villas. Ta korraldab erinevaid koolitusi, toitlustusüritusi ja konsulteerib restoranipidajaid toiduteemadel.
Oma meistriklassi töötubades Tartu Rahvaülikoolis viib ta osalejad fine dining restoraniköökide telgitagustesse ja õpetab, kuidas valmistada toite parimast toorainest, milliseid tehnoloogiaid kasutada, kuidas kaunilt serveerida toite ja kuidas kombineerida maitseid.