Täistaimne talv Maruga Uus!

Sel korral on toidud toekamad ja talvisemad, mis me Tartu Rahvaülikoolis valmistame. Suupistete asemel on aeg pearoogade ehk lõuna või õhtueinete käes ning alustuseks keedame kokku ühe "kala"supi Prantsuse moodi.

Toimub
08.02.2025
L kell 11-14.45
Ülikooli tn 1, Tartu. Õppeklass 2
Maht
5 akad t
Hind
68 €
Koolitaja
Maru Metspalu

Räägime veidi jätkusuutlikust toidust ning miks üldse süüa vahel täistaimseid roogi. Läheneme tofule ning murrame mõned müüdid selle vastuolulise tooraine osas, millega justkui ei oska keegi midagi peale hakata. Avastame herneste ja ubade maailma, süveneme pisut rohkem liha alternatiividesse nagu sojapihvid, marineeritud ja maitsestatud haksid, seitan jne, Kuidas teha toekaid talviseid salateid nii, et kõik olulised mineraalid, valgud ja vitamiinid saaks kätte ja viimaseks teeme ühe brauni, et suu saaks magusaks ning päev kenasti lõpetatud.

Teemad:

  • Prantsusepärane „kala” supp fenkoli ja nori-ga
  • Peedi ja musta läätse salat musta küüslaugu vinegreti, viinamarjade ja vürtsika sojapihviga
  • Juurselleri, pirni ja kruubi salat juustuse kastme ja piprase tofuga
  • „Kala” kotletid tar-tar kastme, marineeritud fenkoli ja spinatise kartulipüree või medaljonidega
  • Kollase herne falafelid „juustukastme“ ja röstitud porgandi lintidega
  • Musta oa brauni, vanillikastme ja porgandi-apelsini julienne’ga

    Fotod: Siim Vahur

Koolitaja

Liitu uudiskirjaga

Kodulehe tegemine - Vulpes Digital Vulpes Digital