Lehttainas ja mille-feuille

Õpime ise valmistama lehttainast ja küpsetama sellest maailmakuulsat „tuhande lehe" kooki mille-feuille'd, mis on Prantsuse originaalne vaste siinse kandi Napoleoni koogile. Kummutame eksiarvamuse, et ise lehttaina valmistamine on raketiteadus. Vaja läheb vaid parimat toorainet, veidike kannatust ja õigeid töövõtteid. Mille-feuille erineb Napoleoni koogist mitmeti. See koosneb traditsiooniliselt kolmest krõbedast ja sageli karamelliseeritud lehttainakihist, mille vahel on kaks kihti keedukreemi. Söömise hõlbustamiseks kasutatakse nuga ja kahvlit. Pealt kaunistatakse kook tainapuru asemel klassikaliselt glasuuriga, millele tehakse marmorjas muster või tuhksuhkruga. Mille-feuille ajalugu ulatub aga suisa 16. sajandisse ja seda arendasid edasi kuulsad Prantsuse kondiitrid La Varenne ja Carême. Kooki serveeritakse enamasti ristkülikukujulise lõiguna. Olenevalt taina voltimise tehnikast koosneb tuhande lehe kook 729-2048 tainakihist. Tänapäeva moodsamad versioonid mängivad nii mille-feuille maitse kui ka selle kujuga.

Toimub
22.04.2025
T kell 17.30-21.15
Ülikooli tn 1, Tartu. Õppeklass 2
Maht
5 akad t
Hind
63 €
Koolitaja
Merle Jakobson
  • Lehttaina valmistamise tehnoloogia, taina kihitamine ja rulllimine
  • Lehttaina küpsetamine ja karamelliseerimine
  • Keedukreemi ja crème mousseline'i valmistamine
  • Mille-feuille kokkupanek ja kaunistamine

Koolitaja

Liitu uudiskirjaga

Kodulehe tegemine - Vulpes Digital Vulpes Digital