Croissantid ja šokolaadisaiakesed pärmi-lehttainast

Kes ei armastaks croissante, neid samaaegselt krõbedaid ja kohevaid, pehmeid ja õhulisi ning imemaitsvaid ja maailmakuulsaid Prantsuse saiakesi? Croissantide ajalugu ulatub tegelikult keskaega ja Austriasse (sealne spetsialiteet kipferl kujutab endast sarvekujulist pärmitainasaia), aga teada on see, et see oli siiski prantslane, kes kasutas sarvesaiade tegemiseks esmakordselt võiga kihitatud pärmitainast ja Prantsusmaa, kus need ülikiiresti populaarseks said ja kust need seejärel üle terve maailma levisid. Nimi croissant viitab saiakese kuusirbi kujule (nagu eesti keeles sarv). Koolitusel õpimegi koos pärmi-lehttaina valmistamist ja vormime sellest nii sarvesaiakesi kui ka Prantsmaal ülipopulaarseid šokolaadisaiakesi pain au chocolat.

Toimub
05.03.2025
K 17.30-21.15
Ülikooli tn 1, Tartu. Õppeklass 2
Maht
5 akad t
Hind
62 €
Koolitaja
Merle Jakobson

Teemad:

  • Pärmi-lehttaina valmistamise tehnoloogia
  • Taina kihitamine ja rullimine
  • Croissantide ja šokolaadisaiakeste vormimine, kergitamine ja küpsetamine

Koolitaja

Liitu uudiskirjaga

Kodulehe tegemine - Vulpes Digital Vulpes Digital