Sellel praktilisel koolitusel paneme rõhku šokolaadikommide täidistele. Alustuseks tempereerime šokolaadi, räägime erinevatest tempereerimise meetoditest ja seejärel valame kommide kestad. Kommivormide valamist saavad kõik osalejad soovi korral ise proovida. Koolitusel valmistame erinevaid kommitäidiseid ja harjutame kommide täitmist. Koolitus on kõigile huvilistele, kes tunnevad huvi kvaliteetšokolaadiga töötamise vastu. Oodatud on nii algajad, kui ka need, kes juba töötavad šokolaadiga.
Kommikoolituse teemad:
- Tooraine kommide valmistamiseks – mida valida ja eelistada. Koored, võid, suhkrud ning valmistäidised.
- Väikevahendid, mida kodusel kommivalmistamisel kasutada – mis võiksid olemas olla, mis peavad olema, mida eelistada, mida vältida ning mis teevad protsessi kiiremaks ja lihtsamaks.
- Kommivormid – kuidas nendega ümber käia. Puhastamine, poleerimine jne.
- Tempereerimine – millist meetodit valida. Räägime erinevatest võimalustest ja vahenditest, mis lihtsustavad ja kiirendavad tempereerimisprotsessi.
- Kommivormide värvimine kakaovõiga – milliseid värve ja vahendeid selleks kasutada.
- Kommikestade valamine – kuidas see protsess lihtsamaks ja kiiremaks muuta, milliseid töövahendeid kasutada ning mida selle juures tähele panna. Saab ise proovida vormidega kommikestasid valada.
- Täidised – milliseid täidiseid kasutada, milliseid töövahendeid nende valmistamisel kasutada ja kuidas täidiseid omavahel kombineerida.
Täidistest käsitleme kohapeal:
- Pehme ja kergelt voolav tsitrusgeel
- Püreede baasil valmistatavad täidised. Pektiinid – millist ja milleks kasutada. Želatiin, agar-agar jms kasutamine.
- Martsipan ja nougatid/pralineekreemid
- Šokolaadide baasil valmistatavad täidised
- Karamelltäidised
- Krõbekiht kommitäidisena
- Trühvlimassid
Koolitus kestab ligikaudu 5 tundi. Pakume kohvi/teed ning soolast ampsu.
Kohapeal valmivad kommid saavad osalejad kaasa võtta.
Fotod: Ants Aedmaa