Lõkketoidud

Lõkketoidu valmistamise kursus on oma olemuselt eksperimentaalne arheoloogia, kasutades viikingi perioodi arheoloogiliste leidude põhjal valmistatud küpsetusseadeldisi: kolmjalg, grill, pada ja lõkkepann. Küpsetusseadeldised on tarbekunsti ajalugu ja neid vahendeid on Jelena ja Mart Salumaa uurinud ning kasutud aastast 1999.Toidu valmistamine lahtisel tulel, rehetoas reheahju ees oli meie esivanemate igapäevane tegevus.

Kursuse tunniplaan

Grupp Toimub M* Juhendaja(d) Hind
 1 grupp
30.04.2017
pühapäev kell 11.00-14.00
Otepää vald Mägestiku küla Ketta talu sepikoda
4 Mart Salumaa, Jelena Salumaa 48 €

* Kursuse maht akadeemilistes tundides

Tegevuse käigus

  • õpitakse lõket süütama
  • toidu valmistamiseks valima sobilikku puitu
  • lõkketuld hoidma
  • toitu valmistama, grillitakse kana- ja sealiha, vorste, suvikõrvitsat, õunu, praetakse erinevaid pannkooke, keedetakse suppi.

Toidu valmistamist juhendab Jelena Salumaa, lõkke tegemist Mart Salumaa

Grupi suurus 5 – 15 inimest.

Kui Teil on soov grupiga kindlal kuupäeval tulla, siis kontakt Kersti Kohtla kersti@rahvaylikool.ee

Jelena ja Mart Salumaa

lumine lõkketoit veebruarikuus